Mi lista de blogs

Vistas de página en total

viernes, 21 de marzo de 2014

Holothuria tubulosa


Nom científic: Holothuria tubulosa

Nom comú: Cast: Cohombro de mar pardo, Carajo de mar; Cat:Pixota terrosa, Botifarra de mar, Eng: Cotton-spinner

Família: Eriçons i cogombres

Tipus paisatge: Immersió poc fonda,Immersió en sorra

Fondària: Fins als 80m

Mides: Fins a 30cm de llarg i 6cm d'ample.

Com és?
Amb forma de cuc gran, grandària fins a 30 centímetres de llarg i 6 cm d'ample, la part ventral amb 3 fileres de ventoses. Nombroses papil·les fosques per tot el cos. Pell gruixuda i robusta. La coloració del dors va del marró rogenc al violeta marró. Sense òrgans de Cuvier. Té gruixudes protuberàncies a la superfície.
On viu?
Sobre fons sorrencs i fangosos amb material orgànic, així com entre vegetació dels fons durs. Profunditat a partir de 2 metres de fins a 80 m. Molt abundant en el Mediterrani
Com s’alimenta?
S’alimenta de material orgànic i petits organismes que són ingerits o absorbits al mateix temps que la sorra. L’alimentació es sedimentívora, de manera que ingereix gran quantitat de sorra i un cop aprofitada la matèria orgànica que conté, expulsa la resta per l’anus en forma de cordons arenosos envoltats per una fina capa de mucosa intestinal.
Com es reprodueix?
Al final de l'estiu realitza migracions per a la posada cap a aigües superficials, on és possible veure la posició típica de la posada; els animals alçats gairebé del tot. D'aquesta forma es llancen les cèl·lules germinals, en forma de núvols tènues de color blanc, el més lluny possible.
Es pot confondre?
Es pot confondre amb altres cogombres de mar de semblant color com és per exemple Holothuria forskali. També es pot confondre amb Holothuria polii. Aquesta però, normalment té la pell recoberta de sorra enganxada.
Curiositats
· No tenen cap visible, característica que comparteixen amb altres Holotúries
 Taxonomia
Filum: Echinodermata, Classe: Holothuroidea, Ordre: Aspidochirotida, Familia: Holothuriidae, Gènere:Holothuria

No hay comentarios:

Publicar un comentario